1-4 dagers levering
Gratis bytte
Gratis frakt på ordre over 699

Hva er Tencel®Hva er Tencel®?

Tencel® er et av våre mest miljøvennlige tekstilmaterialer. Materialet kommer rett fra naturen og utvinnes av FSC*-sertifisert cellulose fra bærekraftig skogsdrift. Tencel® har mange av de samme gode egenskapene som ull, og klær laget i Tencel® er myke, slitesterke, holder godt på passformen og fører fukt bort fra huden.

Tencel® er et registrert varemerke for lyocell fra tekstilprodusenten Lenzig og scorer svært høyt i rangeringen av miljøvennlige tekstiler, både når det gjelder råmateriale og produksjonsprosess.

Hvorfor er Tencel® mer bærekraftig enn andre materialer?

Tencel® produseres av Eukalyptus-trær. Produksjonen er FSC-sertifisert, som garanterer bærekraftig skogsdrift. Trær som brukes i produksjon blir erstattet, og selve råvareproduksjonen forbruker CO2 og produserer oksygen. Skogsdriften foregår på områder som ikke passer til matjord og kommer dermed ikke i konflikt med matproduksjon. 

 

Tencel® bearbeides i et lukket system. Tencel® krever langt færre kjemikalier enn tradisjonell viskose og tilnærmet 100 % av kjemikaliene gjenbrukes. Resten blir renset. Produksjon av Tencel® forbruker også mindre energi i produksjon enn tradisjonell rayon/viskose og krever 10-20 ganger mindre vann enn bomull. 

Hvilke egenskaper har Tencel®?

Tencel® er en slitesterk, men myk og lett fiber med høy elastisitet. Den har en glatt overflate og føles mykere for huden enn ull, bomull og silke. Plagg laget av Tencel® bærer fuktighet veldig godt og absorberer 50 prosent mer fuktighet enn bomull. De puster også godt, tørker raskt og blir sjelden skrukkete. I likhet med ull er Tencel® naturlig antiseptisk og har opptil 2000 ganger mindre bakterievekst enn syntetiske fibre.

*Forest Stewardship Council

Kilde: Lenzing

Instagram